Пловдивчанка се обърна със сигнал към редакцията на Plovdiv24.bg във връзка с

...
</TD
>Пловдивчанка се обърна със сигнал към редакцията на Plovdiv24.bg във връзка с
Коментари Харесай

Пловдивчани пропищяха от ежедневно спиране на водата. ВиК: Свиквайте!

Пловдивчанка се обърна със сигнал към редакцията на  Plovdiv24.bg  по отношение на непрестанното прекъсване на водата в регион " Северен ", където сега се прави огромен ремонт и подмяна на ВиК мрежата по Водния план. Ето какво ни написа тя:

Здравейте, обръщам се към вас с молба да проучите въпроса, който от известно време основава стеснение на живущите в кв. " Кършияка ", защото подпомагане от ВиК Пловдив няма по какъв начин да получим. За последните 10 дни най-малко 4 пъти водоподаването е спирано целодневно в региона на ремонтните действия на бул. " Дунав " (живея на ул. " Средец ", която очевидно също е засегната).

Няма предизвестие от предходния ден и непрестанно написа, че има повреда във тръбопровод. Водата постоянно стопира в 9 часа сутринта и макар че написа, че до 16:00 се окачва стартирането й - това не е по този начин.

Вчера (20 април) най-малко до 18:00 нямаше вода (след това излезнах от вкъщи си), през днешния ден е съвсем 17:00 още веднъж няма вода. Най-лошото е, че при всяко прекъсване и стартиране целодневно на водата (мисля общо 4 пъти за последните дни) водата е тъмна, кафява и разумно негодна за пиянство! Няма предизвестие от ВиК или нещо сходно. Ще съм признателна за Вашето подпомагане, в случай че деянията интерес в изследването на въпроса!

Plovdiv24.bg  се свърза с представителя на ВиК - Пловдив инж. Антон Гълъбов, който, въпреки и сбит изясни, че, до момента в който трае подмяната на тръбите, водата ще бъде спирана, с цел да може екипите да си свършат работата по полагането на новия тръбопровод и включването му в цялата мрежа.

По първична информация от Община Пловдив северното пътно платно на бул. " Дунав “ в сектора от кръговото кръстовище с бул. " Цар Борис III Обединител “ до  ул. " Васил Левски “, както и между ул. " Васил Левски “ и " Победа " ще бъде затворено до началото на месец юни. Тази дата за краткотрайна организация на придвижването обаче надали ще бъде спазена, като най-вероятно ще бъде удължена.

Съгласно подписания контракт с компанията изпълнител  ДЗЗД " Дунав - Брезовско ", който е на стойност 16 821 478,99 лева, крайният период на плана е 31 декември 2023 година, откакто началото беше обещано на 22 септември 2022г.

Разбира се този период не е финален и също може да бъде продължен, защото във времето имаше доста спирания и забавяния по осъществяването. Това значи пловдивчани да се въоръжат с още повече самообладание до оконачтелното приклюване работата на строителите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР